Рој Чики Арад

/Рој Чики Арад
Рој Чики Арад 2018-08-21T17:17:53+00:00

Project Description

Рој Чики Арад се занимава со уметност, проза, поезија, филм и новинарство.
Досега има објавено две книги. Во првата, насловена The Nigger создал хебрејска адаптација на јапонското хаику. Оваа адаптација се вика кимо. Наместо стандардните стихови (5,7,5 слогови по стих), Чики ја користи структурата 10,7,6. Во 2003, Рој Чики Арад го објавил романот Аеробик.
Заедно со Шаул Бецер го има напишано сценариото за филмот Големата туна.
Роден е во 1976, во Бир-Шева, град во израелската пустина Негев. Живее и работи во Тел Авив. Го уредува месечниот додаток на Globes, израелски пандан на Financial Times.
Повеќе детали: www.chicky.org

Related Articles

Автор