Рон Курџи

/Рон Курџи
Рон Курџи 2018-08-21T17:18:25+00:00

Project Description

Рон Курџи е автор на преку 30 поетски и прозни книги. Прозните кинги му се најчесто напишани за помлада публика. Неговата најнова збирка поезија е Вампирска планета (Red Hen Press). Неговиот последен роман во стихови е Исус од градот на јагленот (Candlewick Press). Натпросечен проценувач на чистокрвни тркачки коњи, често може да се најде на тркачките терени Санта анита во Аркадиа, Калифорнија.

Related Articles

Автор