Роберт Јанкулоски

/Роберт Јанкулоски
Роберт Јанкулоски 2019-01-15T08:33:35+00:00

Project Description

Роден е во Прилеп, Македонија, 1969 година.Факултет за драмски уметности, Катедра за камера, Скопје, Дипломирал 1996.

Универзитет за аудиовизуелни уметности – ЕСРА Париз – Скопје – Њујорк, Скопје МНР, 2011.

Основач е на Македонскиот центар за фотографија, 2000 година.

Во моментов е професор и декан на Факултетот за филмски уметности на Универзитетот за аудиовизуелни уметности – ЕФТА Париз-Скопје-Њујорк во Скопје.

Related Articles