Роберт Мјуреј Дејвис

/Роберт Мјуреј Дејвис
Роберт Мјуреј Дејвис 2018-08-21T17:17:56+00:00

Project Description

Роберт Мјуреј Дејвис патува и објавува написи и осврти за централна и југоисточна Европа од 1981 година. Неговата книга По потопот, ние: централно-европската книжевност после комунизмот наскоро ќе излезе од печат. Неговиот избор на современи американски раскази ќе биде објавен на словенечки во текот на оваа година. Ги објавил книгите поезија Средовечна амајлија: Водич за нови самци и Жив бел мажјак. Објавил околу 25 книги, меѓу кои и два тома мемоари, избрани есеи за американскиот запад, и библиографски и критички дела за англиската и американската проза.

Related Articles