Роберто Карвели

/Роберто Карвели
Роберто Карвели 2018-08-21T17:18:06+00:00

Project Description

Роберто Карвели е роден во Рим, 1968 г. Дипломирал Современа италијанска книжевност. Објавува критика во Adige, Rendicont, а проза во Maltese Narrazioni, Delitti Di Carta, Fernandel, Tratti, Rendinconti, Storie… Предава италијански јазик во средно училиште. Награда: Понтес 2000. Живее и работи во Рим.

Related Articles