Рене Магрит: 1922-1943

/Рене Магрит: 1922-1943
Рене Магрит: 1922-1943 2018-08-21T17:17:49+00:00

Project Description

Рене Франсоа Гислен Магрит (1898-1967), белгиски надреалист. Роден во Лесине, Магрит сликал со свој стил уште пред неговата прва изложба во 1927. Неговите дела се карактеристични по необичното сопоставување на вообичаените предмети, како и по несекојдневниот контекст којшто на познатите нешта им дава ново значење.

Related Articles