Примож Чучник

/Примож Чучник
Примож Чучник 2018-08-21T17:17:52+00:00

Project Description

Примож Чучник е роден 1971 год. во Љубљана. Студирал филозофија и социологија на Филозофскиот факултет во Љубљана. Објавувал во многу книжевни списанија, а неговата прва поетска книга Две зими што излезе во 1999 год. ја доби наградата за најдобро дебитанстко дело. Неговата втора поетска книга Ритам во рацете излезе во 2002. Преведува од полски, пишува книжевни критики и рецензии и работи како уредник во списанието Литература.

Related Articles