Петар Андоновски

/Петар Андоновски
Петар Андоновски 2018-08-21T17:18:25+00:00

Project Description

Петар Андоновски (1987, Куманово) автор е на книгите: ,,Ментален простор” (поезија, 2008), ,,Очи со боја на чевли” (роман, 2013, второ издание 2016), ,,Телото во кое треба да се живее” (роман, 2015, второ издание 2016).
За роман ,,Телото во кое треба да се живее” ја добил наградата ,,Роман на годината на Утрински весник”.

Related Articles