Паула Бозалонго

/Паула Бозалонго
Паула Бозалонго 2018-08-21T17:18:25+00:00

Project Description

Паула Бозалонго е родена на 15 април 1991 година во Гранада, Шпанија. Студира архитектура во Мадрид. За нејзината книга „Декември и се бакнавме“ е добитник на наградата „Мостови на Струга“, која ја доделуваат Струшките вечери на поезијата и УНЕСКО, и на престижната награда на едицијата „Хиперион“ во Шпанија, која веќе 30 години се доделува за поетски ракопис од млад автор. Нејзините песни се објавени во значајни книжевни списанија, не само во нејзината родна земја, туку и во други земји од светот.

Related Articles