Октај Ахмед

/Октај Ахмед
Октај Ахмед 2018-08-21T17:17:45+00:00

Project Description

поет од турската националност во Македонија. Роден е во Скопје на 24 ноември 1967 година. Завршил Филолошки факултет во Скопје. Работи на Катедрата за турски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје. Член на ДПМ од 1995 година.
Автор е на книгата: Сенфони(1994).

Related Articles