Огњен Којаниќ

/Огњен Којаниќ
Огњен Којаниќ 2018-08-21T17:18:18+00:00

Project Description

Огнен Којаниќ е роден во 1990 година. Матурирал во Првата гимназија во Крагуевац во 2009-та. Запишал Етнологија и Антропологија на Универзитетот во Белград. Студирал на Универзитетот во Џорџија, САД. Работи како помлад асистент на семинарот за антропологија во научниот центар Петница. Се интересира за економската и урбаната антропологија, студиите на просторот и местото, социологијата, книжевната теорија, филозофијата, како и социјалдемократските и феминистичките политики. Стекнал искуство како активист членувајќи во студентската група „Сопче“ во Крагуевац, во Младинската иницијатива за човекови права и Младинскиот образовен комитет. Објавувал во повеќе списанија и збирки во Србија.

Related Articles