Нурит Зархи

/Нурит Зархи
Нурит Зархи 2018-08-21T17:18:17+00:00

Project Description

Родена во Ерусалим, израснала во кибуцот Гева, после служењето војска се запишала на универзитетот во Тел Авив. Има објавено речиси 100 книги поезија и проза, за деца и за возрасни, добила многу награди. Предава пишување на универзитетот во Тел Авив, има деца и внуци.

Related Articles