Мухарем Баздуљ

/Мухарем Баздуљ
Мухарем Баздуљ 2018-08-21T17:17:53+00:00

Project Description

Мухарем Баздуљ е роден 1977 во Травник, Босна и Херцеговина. Има објавено три збирки раскази: Една како песна (1999), Втора книга (2000), Травничко тројство (2002), и еден роман, Концерт (2003). Книгата раскази Втора книга е прогласена за најдобра збирка раскази на конкурсот на ФИОО-Босна и Херцеговина. Од 1996 пишува за сараевскиот неделник БХ Дани, а соработува и со повеќе весници и списанија од просторот на поранешна СФРЈ (Ферал трибјун од Сплит, Зарез од Загреб, Време од Белград, итн.)

Related Articles