Мухамед Насрула Кан

/Мухамед Насрула Кан
Мухамед Насрула Кан 2018-08-21T17:18:09+00:00

Project Description

„Живеам во земја (Пакистан) каде луѓето се плашат да живеат. Спијат без сништа. Јас сакам да ги повратам нивните потиснати соништа; сакам да ги споделам нивните патила; сакам да го споделам страдањето на нивните расплакани души. Човечноста умира, а јас се обидувам да искапам неколку капки вода врз нејзиниот сув јазик, за да може храбро да се соочи со смртта. Моето пишување е одек на нивните распарталени надежи и разбеснети копнежи“.

Related Articles