Михаел Кругер

/Михаел Кругер
Михаел Кругер 2018-08-21T17:18:19+00:00

Project Description

Михаел Кругер е роден во 1943 г. во Витгендорф, Саксонија, живее и работи како издавач, уредник на едно списание за литература и писател во Минхен. За своето дело има добиено бројни признанија, меѓу друго и наградите Петер Хухел, Ернст Мајстер за лирика, а 2010 престижната награда за литература Јозеф Брајтбах.

Дела:
2003, Непосредно пред бурата, поезија
2005, Торинци, роман
2007, Под отворено небо, поезија
2010, На чисто, поезија

Related Articles