Мира Кератова

/Мира Кератова
Мира Кератова 2018-08-21T17:18:01+00:00

Project Description

Мира Кератова (1977) – кураторка, теоретичарка на уметноста и критичарка на современата уметност. Меѓу нејзините последни кураторски проекти спаѓаат: Фантазиите за почетокот, Братислава – Петржалка, 2008-9, Работна меморија, Транзит, Братислава 2009 (заедно со Л. Гавулова), Романтиката на мојата младост – иднината на мојата носталгија, Централнословачка галерија – Банска Бистрица 2010 и други.

Related Articles