Мелиса Фондаковски

/Мелиса Фондаковски
Мелиса Фондаковски 2018-08-21T17:17:52+00:00

Project Description

Мелиса Фондаковски е млада американска поетеса со полско-американско потекло. Живее во Сан Франциско. Дипломирала во 1997 год. Објавува поезија во повеќе книжевни списанија и има поетски читања ширум земјата. Ја објавила поетската книга „Нетрпеливости“ со која во 2001 год. освоила награда за поезија на државата Вирџинија.

Related Articles