Марко Вилиќ

//Марко Вилиќ
Марко Вилиќ 2019-01-14T14:05:37+00:00

Project Description

Марко Вилиќ е роден на 06.01.1997 во Скопје. Со фотографија се занимава веќе неколку години, а во тој период има посетено неколку работилници за фотографија и има изложувано фотографии на Паратисима во Младинскиот Културен Центар во Скопје. Има документирано повеќе настани за КУЛА, организација на млади уметници, меѓу кои спаѓаат работилници, мали концерти и изложби, па и настанот наречен Под Земја Полесно се Дише кој се одржа по 6ти пат во 2018тата година.

Живее во Скопје.

Related Articles