Луис Бенитез

/Луис Бенитез
Луис Бенитез 2018-08-21T17:17:54+00:00

Project Description

Поетот Луис Бенитез е роден во Буенос Аирес, Аргентина, во 1956 година.
Ги објавил книгите:
Митологии / Балада за изгубената жена
(Аргентина, 1983), Бехеринг и други песни (Аргентина, 1985 и второ издание во Мексико 1995), Војни, епитафи и разговори (Аргентина, 1989), Фрактал (Аргентина, 1991), Минатото и вечерите (Венецуела, 1995), Избрани песни (САД, 1996), Кобилата на ноќта (Чиле, 2001).

Related Articles