Линдита Ахмети

/Линдита Ахмети
Линдита Ахмети 2018-08-21T17:17:38+00:00

Project Description

Линдита Ахмети е родена 1973 во Призрен. Се школувала во Скопје, каде што и живее. Нејзините песни се објавени во многу списанија на албански и македонски јазик. Има објавено три збирки песни на албански јазик: „Малини и блуз“ (1993), „Островот Адулар“ (1996) и „Божилак“ (2000). На македонски јазик издадени се збирките песни „Камена месечина“ (1998) и „Син сон“ (2002).

Related Articles