Крис Сонг

/Крис Сонг
Крис Сонг 2018-08-21T17:18:25+00:00

Project Description

Крис Сонг (1985) е поет и преведувач на поезија што живее во Хонг Конг. Во 2010 и 2011 година престојува како поет во Бунданон во Австралија. Во 2013 година ја добива наградата Premio Mondiale di Poesia Nosside. Во моментов работи како истражувач во Центарот за хуманистички истражувања на Универзитетот „Лингнан“ во Хонг Конг.

Related Articles