Крег Чури

/Крег Чури
Крег Чури 2018-08-21T17:17:53+00:00

Project Description

Крег Чури работи како поет во училишта, засолништа за бездомници, затвори, психијатриски болници и општински центри ширум светот. Неговите книги се преведени на шпански, руски, литвански, португалски и италијански, а добил и многу државни и меѓународни стипендии за да продолжи со работата на своите проекти и перформанси на поетска фузија и мурали. Живее во Рединг, Пенсилванија, САД.

Related Articles