Катерина Пирпоинт

/Катерина Пирпоинт
Катерина Пирпоинт 2018-08-21T17:18:05+00:00

Project Description

Првата поетска збирка на Катерина Пирпоинт Леи тартуфи (Фејбер, 1995), е носител на Препораката од Поетското друштво и на ред други награди. Има добиено и стипендија од меѓународниот центар за креативно пишување Хоторнден во 1996 година, а во 1996 е прогласена за најдобар млад автор на Санди тајмз. Наградата Сомерсет Мом ја носи на патувања во Египет и Индија, а престојувала и во центарот за пишување Тајрон Гатри во Ирска во 1988 година. Учествувала на поетски фестивали во Велика Британија, Италија и Полска. Во 1999 година е резиденцијален поет на фестивалот во Солзбери. Нејзини песни се застапени во неколку антологии.

Related Articles