Исток Улчар

/Исток Улчар
Исток Улчар 2018-08-21T17:18:24+00:00

Project Description

Исток Улчар е роден на 1996 година во Скопје. Ја објавил стихозбирката „Сенки низ циркускиот шатор“ (2014 г.). Неговата поезија е застапена во неколку избори на дела од млади македонски и ексјугословенски автори: „Антологија на младата авангардна македонска поезија“, „Лирски додекамерон“ и „Rukopisi 36“. Учествувал на повеќе книжевни читања, од кои како поважни се издвојуваат: „Ноќ без интерпункција“ при СВП, „Поети за промена“ во Струмица при „100 Thousand Poets For Change“ и слем-читањето „Veče otvorenih mikrofona“ во Белград, Србија. Негови песни се преведени на српски и на англиски јазик.

Related Articles