Илина Јакимовска

/Илина Јакимовска
Илина Јакимовска 2018-08-21T17:18:03+00:00

Project Description

Илина Јакимовска е авторка и професорка на Институтот за етнологија и антропологија, УКИМ. Ги има објавено теориските книги: Телото: етнолошко-антрополошка студија и Амбар на душата – етичкото во поговорките, како и две збирки проза и поезија, „Сонце во тегла“ и „Најважната игра“ (со цртежи на Иван Јакимовски). Ја уредува и пишува за рубриката за култура Букбокс на порталот офф.нет. Главен уредник е на издавачката куќа „Табахон“.

Related Articles