Игнац Меден

/Игнац Меден
Игнац Меден 2018-08-21T17:17:59+00:00

Project Description

Игнац Меден е роден 1951 година во Депала. Студирал на Академијата за ликовни уметности во Љубљана, каде што дипломирал во 1981 година.

Самостојни изложби

1983 Марибор, изложбен салон ВТШ
1984 Крањ, галерија во Градско собрание
Крушевац, Модерна галерија
1985 Раденци, изложбен салон воХотел Радин
Мурска Собота, изложбен салон на Младински клуб
1987 Мурска Собота, Галерија при КЦ Мишко Крањец
Љубљана, Концерт студио ДСС
1988 Мурска Собота, изложбен салон на Помурска банка
1990 Мурска Собота, галерија при КЦ Мишко Крањец
1991 Марибор, салон Ротовж
1992 Модена, Centro Studi “L.A.Muratori”
1993 Љубљана, Јакопич Галерија, Избор на критичарите
1993 Трст, галерија Д’Арте “Art Light Hall”
1995 Мурска Собота, галерија Мурска Собота
1996 Марибор, салон Ротовж
2000 Будимпешта, Magyar Kultúra Alapítvány
2002 Шкофја Лока, галерија Фара


Групни изложби

1979 Пула
1980 Ново Место
1981 Љубљана, Шкофја Лока, Загорје
1982 Љубљана, Загорје
1983 Мурска Собота, Ејзенштад, Сзомбатхелy
1984 Целовец, Мурска Собота, Лендава
1985 Лендава, Мурска Собота
1986 Струмица
1987 Равне на Корошкем, Марибор
1988 Хајлигенкрајз
1990 Мурска Собота, Крањ, Ајдовшчина
1992 Мурска Собота, Трст
1993 Љубљана, Раденци
1993 Мурска Собота, Словењ Градец
1994 Мурска Собота, Љубљана, Марибор, Чаковец
1995 Моноштер, Љутомер, Љубљана, Сомбатељ, Мурска Собота
1996 Мурска Собота, Неумаркт на Рааб
1997 Римавска Собота, Братислава, Мурска Собота,
1997 Мурска Собота, Инголштад, Ормож
1998 Голдег, Семич
1999 Мурска Собота, Лендава, Љутомер
2000 Мурска Собота,
2001 Мурска Собота, Љутомер, Лендава, Моноштер, Будимпешта
2002 Мурска Собота
2003 Љубљана, Грац
2004 Мурска Собота
2005 Мурска Собота, Мурска Собота, Комарно
2006 Инголштад, Мурска Собота

Награди

Прешернова награда за студенти
1991 Ликовна награда на Општина Мурска Собота
1997 Меѓународно биенале на ситна пластика, откупна награда

ИГНАЦ МЕДЕН
9000 Мурска Собота
Кардошева 8
Атеље:
9204 Шаловци
Шаловци 48
GSM: 041 899033
е-пошта: ignac.meden[at]siol.net

Related Articles