Иво Куновски

/Иво Куновски
Иво Куновски 2018-08-21T17:18:20+00:00

Project Description

Роден сум на 9 Ноември 1990 во Скопје, каде го завршив основното и средно образование. Додипломските студии ги започнав во Холандија на Универзитетскиот колеџ Рузвелт на Универзитетот Утрехт, каде фокусот на студиите ми беше психологијата. Од таму, постдипломските студии по клиничка и развојна психопатологија ги продолжив во ВУ Универзитетот Амстердам и сега сум во втората година од студиите. За сега во главно се бавам со истражување со фокус на стресот и траумата и од оваа година сум член на бордот на студентската асоцијација по психологија при истиот универзитет.

Related Articles