Зорана Маравиќ

/Зорана Маравиќ
Зорана Маравиќ 2022-05-08T00:50:54+00:00

Project Description

Зорана Маравиќ е родена 1985 година во Белград. Дипломирала на Правниот факултет во Белград. Преку својата работа, таа активно учествува во промените во општеството, подигајќи ја свеста за важноста на демократијата и човековите права. Одржала обуки на тема правата на граѓаните во локалните заедници. Го завршила средното музичко училиште „Д-р Воислав Вучковиќ“, отсек виолончело. Била член на различни камерни групи и оркестри. Пишува фрагментарна проза и поезија. Делови од романот има објавено на регионалните книжевни портали Стране и Астронаут. Стиховите од нејзината песна „Срцето на воинот“ заедно со стиховите на Оља Савичевиќ Иванчевиќ беа прочитани во рамките на проектот ЈАБ – Биенале за уметност во Јелса 2021. Ова е нејзин прв ракопис. Живее во Белград и во Јелса на Хвар.

Related Articles