Жарко Башески

/Жарко Башески
Жарко Башески 2018-08-21T17:18:21+00:00

Project Description

Жарко Башески (Прилеп, 1957)

Дипломирал на Ликовната академија во Скопје во 1988 година и магистрирал на истата институција, во 1998 година. Член е на ДЛУМ. Работи на Ликовната академија во Скопје од 1989 година. Од 2010 година е професор на Катедрата за вајарство на истата академија.

Related Articles