Ефе Дујан

/Ефе Дујан
Ефе Дујан 2018-08-21T17:18:01+00:00

Project Description

Ефе Дујан, роден 1981 година во Истанбул, е поет и архитект. По дипломирањето на Германската школа во Истанбул, студирал архитектура и филозофија на Средно-источниот технички универзитет и историја и теорија на архитектурата на Јилдиз техничкиот универзитет, каде што и магистрирал. Предава архитектура на универзитетот Мамар Синан. Неговите поетски творби и есеи се објавени во повеќе книжевни списанија. Ја објавил збирката песни „Такас“ во 2006 година со Кемал Озер. Неговата книга „Конструирањето на ликовите во поезијата на Назим Хикмет“ е објавена во 2008 година.

Related Articles