Ерик Менквелд

/Ерик Менквелд
Ерик Менквелд 2018-08-21T17:18:04+00:00

Project Description

Холандски поет, роден во 1959 година. Работел во полето на книжевно издаваштво повеќе од десет години, најмногу како уредник за поезија. Во 1998 година се вклучува во организацијата на познатиот годишен поетски фестивал во Ротердам. Во 1997 година ја објавува збирката Индиферентен симулатор која има добиено две престижни поетски награди во Холандија.

Related Articles