Ерик Линднер

/Ерик Линднер
Ерик Линднер 2018-08-21T17:18:19+00:00

Project Description

Ерик Линднер (Хаг, 1968) е уредник на холандските списанија за книжевност De Revisor и Terras, а пишува за поезија на страницата на неделникот De Groene Amsterdammer. Во моментов живее и работи во Берлин. Објавил четири збирки поезија: Трамонтана, Јазик и поглед, Маса и Простор.

Related Articles

Автор