Еморфија Цилимингас

/Еморфија Цилимингас
Еморфија Цилимингас 2018-08-21T17:17:50+00:00

Project Description

• Родена на 25 декември 1976 година во Скопје
• Студира на Институтот за Филозофија на Филозофскиот Факултет при Универзитетот Светите Кирил и Методиј во Скопје, каде што дипломира во Февруари 2001 година (награда за најдобро дипломиран студент во својата генерација)
• Моментално е студент на постдипломските студии по филозофија на Филозофскиот факултет и учесник на Логичкото атеље и Византолошкиот кружок при Институтот за филозофија
• Корисник е на стипендија за постдипломски студии од Министерството на образование и наука на Република Македонија
• Области на интерес: философија на јазикот, византиска философија
• Објавен текст: За универзалниот критериум на трансветската идентификација на објектите во модалниот дискурс, емитуван на Третиот канал на Радио Култура (2002 год,)

Related Articles