Елизабета Дракуловска

/Елизабета Дракуловска
Елизабета Дракуловска 2018-08-21T17:18:08+00:00

Project Description

Дојдена на овој свет на 17.03.1973. Стекнала книжевни знаења на Катедрата за општа и компаративна книжевност во Скопје. Сè останато – во лична симбиоза на соништата и реалноста. Мајка на две посебни деца.
Поезијата ѝ е една од целите на постоење. Трагач низ сите сфери на постоењето. Животна цел – да ја живее својата поезија, својата Љубов и својата Слобода во потполност.

Related Articles