Елена Конеска

/Елена Конеска
Елена Конеска 2018-08-21T17:17:55+00:00

Project Description

Родена е во Прилеп, Република Македонија на 09.05.1980. Во ноември 2002 дипломирала на групата за Германски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје.
Студент е на постдипломски студии на групата за Германска книжевност на истиот факултет. Објавува поезија и преводи од и на германски јазик. Моментално работи како преведувач, зборува германски и англиски.

Објавено: Стремеж, Бр. 1-2, 2003, Поезија

Related Articles