Едуард Прангер

/Едуард Прангер
Едуард Прангер 2018-08-21T17:18:20+00:00

Project Description

Едуард Прангер е раскажувач и романописец. Автор е на збирката раскази „Танц по жица“ и на романите „Ангели во мракот“ и „Дијагноза“. Расказите ,му се објавени во книжевни списанија, избори и антологии, преведени се на неколку јазици. Живее и пишува во Загреб.

Related Articles