Душан Чатер

/Душан Чатер
Душан Чатер 2018-08-21T17:17:57+00:00

Project Description

Душан Чатер е роден 1968 година во Целје, Република Словенија. Студирал новинарство и социологија во Љубљана, а од 1995 година е професионален писател. Бил уредник во издавачката куќа Карантанија и колумнист во неколку списанија. Објавува во сите важни словенечки книжевни списанија. Ги објавил романите Флеш ројал (1994), Вистинити умори (1995), Подови (1997), Имитација (1997) и Стариот е пак пијан (2002). Има објавено и неколку книги за деца, како и монографии за Мерилин Монро, Мадона, и Ѓакомо Казанова.

Related Articles