Дијала Хасанбеговиќ

/Дијала Хасанбеговиќ
Дијала Хасанбеговиќ 2018-08-21T17:18:25+00:00

Project Description

Дијала Хасанбеговиќ е новинарка, поетеса и книжевна критичарка. Работела за неделникот Дани како книжевен и театарски критичар и уредник на порталот Радио Сарајево. Објавувала есеи, поезија и критика за различни книжевни списанија. Нејзините песни се преведени на англиски, полски и норвешки; првиот превод на англиски е објавен во The American Poetry Review (септември, 2007). Живее во Сараево. Во моментов пишува колумни за порталот Diskriminacija.ba, посветни на борбата против социјалната, родовата, трудовата и други видови дискриминација во земјата и во регионот.

Related Articles