Димитрие Дурацовски

/Димитрие Дурацовски
Димитрие Дурацовски 2018-08-21T17:17:45+00:00

Project Description

раскажувач. Роден е на 15 февруари 1952 година во Струга. Завршил Училиште за применета уметност во Скопје. Работи како ликовен соработник во Народниот музеј во Струга. Член на ДМП од 1989 година.
Автор е на книгите: Тајна историја (раскази, 1986), Црни пророци (раскази, 1996).

Related Articles