Дејан Матиќ

/Дејан Матиќ
Дејан Матиќ 2018-08-21T17:18:21+00:00

Project Description

Дејан Матиќ е роден 1979 г. во Крушевац, Србија. Дипломирал српска книжевност на Филолошкиот факултет во Белград. Поезија објавува во книжевни списанија. Еден е од основачите на здружението Трет плоштад (Treći Trg), директор на меѓународниот белградски фестивал на поезија и книга „Сепни се! Поезија!“ и уредник на книжевното списание Treći Trg. Ја објавил збирката песни „Помеѓу триесет и третата и смртта“ (2013).

Related Articles