Дана Кршакова

/Дана Кршакова
Дана Кршакова 2018-08-21T17:18:03+00:00

Project Description

Дана Кршакова (1965) – книжевна научничка и критичарка, докторка по филолошки науки. Вработена е во Институтот за словачка литература при Словачката академија на науките во Братислава. Се занимава со истражување на словачката литература од деветнаесеттиот и дваесеттиот век. Авторка е на неколку монографии и антологии.

Related Articles