Даи Сижи

/Даи Сижи
Даи Сижи 2018-08-21T17:17:53+00:00

Project Description

Даи Сижи е роден во Кина во 1954-та. Тој е режисер кој и самиот бил „превоспитан“ во периодот 1971-1974. Заминал од Кина во Франција во 1984., каде што живее и работи и денес. Неговиот прв роман, Балзак и малата кинеска шивачка доживеа успех преку ноќ кога се појави во Франција во 2000-та, станувајќи бестселер и добивајќи пет награди. Книгата е преведена во 19 земји, а по неа е снимен и филм.

Related Articles