Горјан Милошевски

/Горјан Милошевски
Горјан Милошевски 2018-08-21T17:18:19+00:00

Project Description

Горјан Милошевски е роден во 1981 година во Скопје, каде работи како драматург, драмски автор и сценарист. Започнал да пишува драми за аматерска театарска група во 1998 г., но од 2006 г. професионално пишува драми и сценарија. Студирал драматургија на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Сега е драматург во независниот театар за изведувачки уметности, ТЕАТРА.
Негов најнов текст е радиодрамата Шепоти од вода.

Related Articles