Горјана Јордановска

/Горјана Јордановска
Горјана Јордановска 2018-08-21T17:18:21+00:00

Project Description

Горјана Јордановска е родена на 29 септември 1991 година во Скопје, Македонија. Апсолвент е на одделот за Општа и компаративна книжевност и Шпански јазик и литература на филолошкиот факултет „Блаже Конески“.
Пишува поезија и кратки раскази. Една нејзина поема е дел од збирката „Поетри слем“, на Матица Македонска. Во 2009 година, електронското издание на Блогопедиа издаде и еден нејзин расказ. Учесник е на повеќе литературни читања и собири.
Горјана Јордановска е уредничка на Блесок Есеи и Блесок Критика.

Related Articles

Автор