Гордана Михаилова-Бошнакоска

/Гордана Михаилова-Бошнакоска
Гордана Михаилова-Бошнакоска 2018-08-21T17:17:45+00:00

Project Description

поет, раскажувач, есеист. Родена е во Битола на 1 септември 1940 година. Завршила средно образование. Била уредник во Македонската телевизија.
Автор е на книгите: Времето го нема (поезија, 1965), Писма (поезија, 1974), Влегување во Делта (поезија, 1981), Босфорско лето (раскази, 1984), Нордиски љубовници (поезија, 1993), Њујорксон (поезија, 1993), Планини од картонски кутии (поезија, 1997).
Добитник на наградата Браќа Миладиновци на Струшките вечери на поезијата.

Related Articles