Горан Чолакхоџиќ

/Горан Чолакхоџиќ
Горан Чолакхоџиќ 2018-08-21T17:18:25+00:00

Project Description

Горан Чолакхоџиќ е роден 1990 година во Загреб, а живее во Самобор. Студирал англистика и романски јазик и книжевност на Филозофскиот факултет во Загреб. Преведува поезија и проза. Во 2015 година ја добил наградата „Горан“ за млади поети за ракописот „На крајот таа градина“. Досега песните му се објавени на поголем број книжевни портали и списанија од Хрватска и од регионот, а објавен е и во две антологии. Во 2016 година учествува во меѓународниот проект Версополис.

Објавил: „На крајот таа градина“ (Загреб, 2015)

Related Articles