Горана Митровиќ

/Горана Митровиќ
Горана Митровиќ 2018-08-21T17:18:22+00:00

Project Description

Горана Митровиќ е родена во ноември 1976 година во Скопје. Дипломирала на Архитектонскиот факултет при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Од 2004 година работи во своето архитектонско студио „Метрика“ во Скопје. Добитник е на неколку награди од областа на архитектурата. Пишува поезија дваесет години. Збирката песни „Индиго есен“ (2014) е нејзина прва книга.

Related Articles