Глорјана Вебер

//Глорјана Вебер
Глорјана Вебер 2022-11-05T18:56:12+00:00

Project Description

ГЛОРЈАНА ВЕБЕР (1981) е поетеса, интерпетаторка и духовна истражувачка, која дипломирала политички науки и докторирала книжевни студии на тема „Поезијата – елемент на општествените промени“. Има добиено неколку домашни и меѓународни награди и нејзината поезија е преведена на приближно 30 јазици. Во рамки на својот Институт „ИРИУ“ развила повеќе од 1000 иновативно-експериментални проекти со поезија во Словенија и странство. Авторка е на повеќе поетски збирки, кои се објавени дома и во странство, меѓу нив е и книгата за 500-те акашки мисли за животот на Модроко, Акаша.

Related Articles