Габриела Стојаноска-Станоеска

/Габриела Стојаноска-Станоеска
Габриела Стојаноска-Станоеска 2018-08-21T17:17:58+00:00

Project Description

Габриела Стојаноска-Станоеска (Прилеп, 1978) дипломирала на Катедрата за Општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет во Скопје. Уредник е во списанието за книжевност „Стремеж“. Објавува поезија, проза и литературна критика во периодиката. Добитник е на првата награда на списанието „Студентски збор“ за најдобар краток расказ. Нејзината драма На паркингот е објавена во списанието „Стремеж“.

Related Articles