Вислава Шимборска

/Вислава Шимборска
Вислава Шимборска 2018-08-21T17:17:50+00:00

Project Description

Вислава Шимборска, поет и есеист, добитник е на Нобеловата награда во 1996 година. Родена е во Курник, близу Познањ, 1923 година. Живее во Краков од 1931 година. Првата збирка поезија „Затоа живееме“ ја објавила во 1952 година.

Related Articles